Αγιασμός και χρήση νέου παρεκκλησίου στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου και Παναγίας Προυσιωτίσσης Καρέα - Άνω Ηλιουπόλεως

Την Κυριακή 04/12/2022, πραγματοποιήθηκε από τον εφημέριό μας, αρχιμανδρίτη π. Καλλίνικο Χριστέλη, αγιασμός της αίθουσας που παλαιότερα χρησιμοποιούνταν ως χώρος συγκεντρώσεων του συλλόγου ανεγέρσεως του Ναού, με πρωτεργάτη τον αοίδιμο κτίτορά του Ανδρέα Φωτόπουλο.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης και τον αγιασμό που τελέσθηκε, εγκαινιάζεται η χρήση της αίθουσας αυτής ως παρεκκλήσιο του Ναού μας, στο οποίο θα τελούνται, κατά την χειμερινή περίοδο χάριν οικονομίας, όλες οι ακολουθίες των καθημερινών και Σαββάτου. Κυριακές και μεγάλες εορτές με πολυπληθή παρουσία κόσμου, οι ιεροπραξίες θα πραγματοποιούνται κανονικά στον Ναό.

Η πρώτη χρήση του παρεκκλησίου πραγματοποιήθηκε κατά το διήμερο συνεορτασμών των αγίων Νικολάου και Αμβροσίου, 5 και 6 Δεκεμβρίου, οπότε και τελέσθηκε Εσπερινός και Θεία Λειτουργία αντίστοιχα.

Το παρεκκλήσιο βρίσκεται πλησίον της κύριας εισόδου του Ναού, στο βάθος δεξιά.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ







Σχόλια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Αν τυχόν κάποια εικόνα ή κείμενο που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας υποκύπτει σε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση appauloskarea@gmail.com για να αναφέρετε τυχόν αντιρρήσεις σας ως προς τη δημοσίευση τέτοιου υλικού.