Ο εορτασμός της Παναγίας Προυσιώτισσας στον Ι.Ν. Αποστόλου Παύλου και Παναγίας Προυσιωτίσσης Καρέα - Άνω Ηλιουπόλεως

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η Παναγία η Προυσιώτισσα στον Ιερό μας Ναό.

Την παραμονή της εορτής, στις 22 Αυγούστου και ώρα 7 το απόγευμα, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μεθ' Αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, αρχιμανδρίτου κ. Αναστασίου Τασόπουλου, συνιερουργούντος του πανοσιολογιωτάτου εφημερίου μας, αρχιμανδρίτου κ. Καλλινίκου Χριστέλη.

Κατά την Ακολουθία αυτή, με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών πιστών, εκτός από την ευλογία των άρτων, πραγματοποιήθηκε και η καθαγίαση της νέας Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Προυσιωτίσσης του Ναού μας, από τον Πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεώς μας. Την Ιερά Εικόνα είχε παρουσιάσει ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο εφημέριός μας, π. Καλλίνικος, κατά τη Θεία Λειτουργία. Μετά την επίχρισή της με άγιο μύρο, τοποθετήθηκε με λαμπρότητα στο εικονοστάσι που προορίζεται για την Υπεραγία Θεοτόκο επί του προνάου.

Ανήμερα της εορτής, στις 7 το πρωί, ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από τον εφημέριό μας π. Καλλίνικο και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 7, ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας Προυσιωτίσσης, ακολουθούμενη από λιτάνευση της καινούργιας και λίαν προσφάτως καθαγιασμένης Εικόνος της.

Η εικόνα της Παναγίας μας λιτανεύθηκε επί της οδού Κιθαιρώνος που προεκτείνεται κάτω από το προαύλιο του Ναού μας, καλυμμένη από νάιλον, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Όμως, παρά τις δυσκολίες του καιρού, η πομπή αποτελούμενη από τον εφημέριο, τους διακονητές του Ναού, τους ιεροψάλτες και το πλήθος των πιστών, κατάφερε να λιτανεύσει την Παναγία Προυσιώτισσα, με μηδενική σχεδόν βροχή.

Με την επιστροφή της πομπής στον Ναό και ψάλλοντας το «Τις Θεός μέγας ως ο Θεός ημών...», οι πιστοί πέρασαν συμβολικά κάτω από την Ιερά Εικόνα, ενώ ο εφημέριός μας πραγματοποίησε την απόλυση της Ακολουθίας και ευχήθηκε στο παρευρισκόμενο πλήθος η Παναγία μας να τους ευλογεί και να τους χαρίζει χρόνια πολλά κι ευλογημένα.

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ














Σχόλια

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

Αν τυχόν κάποια εικόνα ή κείμενο που έχει δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας υποκύπτει σε πνευματικά δικαιώματα, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση appauloskarea@gmail.com για να αναφέρετε τυχόν αντιρρήσεις σας ως προς τη δημοσίευση τέτοιου υλικού.